Takrännor / Hängrännor

Skånes Isoler & Takteknik erbjuder en rad eleganta och effektiva lösningar för takrännor, alltid med utgångspunkt i byggnaden, så du får en lösning som passar ditt hus. 

Aluzink den sublima hållbarhet.

Skånes Isoler & Takteknik monterar flesta hängrännor i aluzink. Materialet är inte känslig för temperatur och densitet och hållbarhet är i topp. Samtidigt är aluzink en bra ekonomisk lösning. Rännorna är uppbyggda kring en stark stålkärna av galvaniserat stål och belagda med ett slagtåligt legering av aluzink på båda sidor. Aluzinkrännor är praktiskt taget underhållsfria och tålar att du platser en stege på dem. Och du är alltid garanterad ett enhetligt utseende, eftersom det ikke finns någon skillnad i hur materialet åldras. Vi erbjuder en 15 års produktgaranti på alla aluzink rännor.

Zink åldras med skönhet.

Zink är det ursprungliga materialet för rännor och passar bra till den svenska byggnadskultur. Materialet är unikt då det vacker med tiden, efterson zinken bildar en tråkig, grå patina. Med zink rännor är huset redo till att klara av det svenska övergångsvädret. Materialet är slitstark i många år, och kommer inte att skadas av regn, vind eller snö.

Koppar hängrännor.

Rolls-Roysen bland hängrännor är koppar rännor och passar särskilt bra på äldre fastigheter med glaserade tegel pannor. Koppar hängrännor lödas ihop och därför ett dyrare alternativ. Men dock har koppar en mycket längre livslängd än andra typer av rännor och kommer med åren att patinera till den vackra gröna färg.

Ändra husets dolda hängrännor.

Många fastigheter från 60-talet och 70-talet här gömda hängrännor. Denna typ rännor kan orsaka fukt och rötskador på huset. Därför är det en bra idé att byta till synliga rännor.

I synnerhet, är dessa rännorna installerade i en trälåda under överhänget, vilket ger fukt och rötskador. Mesta dolda rännor är tillverkade av plast vilket är ett kall-och värmekänsligt material som expanderar ock konstrakterar. Det kan göra att det läcker i börjarna, det är därför en bra idé att byta ut den dolda rännan ut med en synlig. Det är lättast att byta till synliga rännor genom att ersätta taket i helhet, men det kan också göras utan. här förkortas taköverhäng, så de synliga rännorna kan momteras.

Skånes Isoler & Takteknik monterar bara synliga rännor som är lätt att rengöra och underhålla.